Nagyon szep ! Es izleses !
Tészta: 5 tojás, 5 kanál liszt, 5 kanál cukor, 1 kk sütőpor
Töltelék:
- 10 dkg porcukor
- 2 db tojássárga
- 0,5 kg túró
- 1 cs. vaníliáscukor
- citrom reszelt héja
- 300 ml habtejszín
- zselatin
- Alsa gyümölcszselé
A tojássárgát kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, végül a habbá vert tojásfehérjét. Egy 26 cm átmérőjű kerek tortaforma aljára sütőpapírt teszünk, ebbe öntjük a tésztát. Kb. 20 percig sütjük.
Az összetevőket a tejszín és a zselatin kivételével egy tálban robotgéppel összeturmixoljuk .A tejszínhabot kemény habbá verjük és lassan belekeverjük a túrós alaphoz. 1 dl vizet forrásig melegítünk, lezárjuk alatta a lángot és hozzákeverünk 3 teáskanál zselatint. Oldódásig keverjük , majd amikor kihűlt, hozzákeverjük a masszához.
A kihűlt piskótát benne hagyjuk a formában és rásimítjuk a túrós tölteléket. Dermedésig hűtőbe tesszük.
Amikor már látjuk hogy a krém megszilárdult, díszíthetjük gyümölccsel, majd elkészítjük a zselét a tetejére. Én az Alsa gyümölcszselét használom, nagyon bevált.. Amikor a zselé kihűlt, ráöntöm a tortára és visszateszem a hűtőbe szilárdulni.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!