6 db szikkadt kifli
25 dkg túró
1 tojás, 1 vaníliacukor
3 evőkanál kristálycukor
reszelt citrom vagy narancshéj
olaj a sütéshez
baracklekvár,pici rum
porcukor
A szikkadt kifliket kettévágom, a belüket kiszedem amennyire csak lehet, a végeit levágom.
A túrót az összes hozzávalóval eldolgozom, majd megtöltöm a kiflikbe vájt üregeket, hogy ne folyjon ki a túró sütés közben, a kiszedet kiflibéllel elzárom a kifliketés mehetnek a forró olajba.
Mind a két oldalát szép pirosra sütjük, pillanatok alatt megsülnek, kiszedjük és tálalhatjuk is.
Baracklekvárt megmelegítünk, pici rummal elkeverjük ezzel leöntjük, vagy megszórjuk porcukorral.Érdemes teljes hoszsában kifúrni a kiflit, mert nagyon finom ropogós, de ahol nincs teljesen kiszedve pl a végeknél, ott nem annyira ropogós, marad bőven a kikapart belsejéből hogy be tudjuk dugni hogy ne jöjjön ki a túró.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!