A tejet 1 zacskó vaníliás cukorral felforraljuk.
A zsemlék tetejét levágjuk és a belsejét kivájjuk.
A túrót áttörjük a zsemlék belsejével. Összekeverjük a másik zacskó vaníliás cukorral, a tojásokkal, a cukorral és a mazsolával. 1-2 evőkanál tejföllel lágyítjuk.
A zsemléket meglocsolgatjuk a meleg tejjel, de ne túl sokkal, mert szétázik. Egy előmelegített, 3,5 l-es, 24 cm-es AMC alapelembe rakjuk. Egyszerre 3 db fér bele. Beletöltjük a túrót, rátesszük a zsemlék tejben megáztatott kupakját. Tetejükre vajdarabkákat szórunk.
Az edényt a saját felfordított fedőjébe helyezzük. Ráfordítjuk a Navigeniót és az I. osztás második fokozatán szép pirosra sütjük. Kb. 5 perc. (A második képen látható a rendszer egyben.)
Tálaláskor vaníliás porcukorral meghintjük a tetejét.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!