1kg sertésmáj 20 dkg füstőlt mangalica szalonna 2 fej vöröshagyma 2 kanál mangalica zsír a tepsi kikenéséhez 1 cs majoranna 4 gerezd fokhagyma
1 kg májat beszórtam 1 cs majorannával és egy jénaiba tettem 4 hatalmas gerezd fokhagymát nyomtam rá és leöntöttem 1 liter tejjel. 3 órán keresztül a hűtőben állt. Majd kivettem, leitattam róla a folyadékot és felszúrkáltam keskeny éles hosszú késsel. Ezekbe beleszurkáltam a hosszúra vágott mangalica füstölt szalonnát.Lefóliáztam tepsibe és 200 fokon hőlégkeverésen másfél órát sütöttem. Majd levettem a fóliát megfordítottam a májat és visszatettem még egy 10 percre. Kivettem, felszeleteltem, közben a levében 2 nagy fej vöröshagymát karikára legyalulva megdinszteltem, majd mellé raktam.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!