1,5 kg-os friss tyúkaprólék
2 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
zellergumó
kis darab karalábé
1 db zellerlevél
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
petrezselyem zöldje
párszem egészbors
késhegynyi majoranna
só
egy szelet paradicsom
kicsi zöldpaprika
1,5l viz
A fűszerek Toldi Fűszer termékek: www.toldifuszer.hu
Hidegvizben felteszem a megtisztitott aprólékot fözni, közben megtisztitom a zöldségeket, mikor az alaplé felforrt, leszűröm a habját és bezöldségelem majd füszerezem sóval, borssal esetleg egy kis erőspaprikával.
Hagyom lassan gyöngyözni kb 2-3 órát.
Amikor a hús megpuhult, a levest pihentetem egy 20 percet, majd leszűröm.
A zőldségeket és a húsokat külön tálra rendezem.
A levest befőzöm cérnametélttel külön egy kislábasban a leveslevében majd leszürőm és forrón tálalom.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!