Tyúk 2db combja,melle,szárnyai,3db nagy fej hagyma,1,5 dl olaj vagy 2 kanál zsír,pirospaprika,só,bors,pici kömény,1 gerezd fokhagyma,1-1db paprika és paradicsom,esetleg egy kis erőspaprika,kb 1,5dl viz a felöntéshez. Nokedli:30dkg liszt 3kkanál só,1db tojás,viz a kikeveréshez.,3tkanál só a főzőléhez.,2,5l vizkb. Toldifüszer termékek. www.toldifüszer.hu
A hagymákat tisztitás után apróra vágom a zsíradékban megfonnyasztom,belerakom a piros füszerpaprikát egy teáskanállal,felöntöm1,5dl higegvizzel és kb 1opercig lassan rotyogtatom,hogy besürősödjön,közben a jól megmosott és előzöleg besózott húsokat beleteszem a szaftba.Lefedem és csendesen,főzöm kb 2-3 órát,Egy 2o perc múlva füszerezem törött borssal,pici majorannával és pici örölt köménnyel,esetleg erőspaprikával.1 óra múlva beleteszem a zöldpaprikát és a paradicsomot és továbbfőzöm puhulásig.Nokedlivel tálalom.Nokedli:30dkg liszt ,só,1db tojás.Amikor a vize fellfort teszek bele 3 kvkanál sót és összekeverem a nokedli masszát ,nem kell kikeverni alaposan,és mindjárt szaggatom is a forró vízbe,amikor 2x feljön a tetejére leszűröm és forró zsíradékra szedem,a pörkölttel tálalom.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!