* 1 nagy uborka
* 6 evőkanál tejföl
* 7 gerezd fokhagyma
* egy maroknyi kapor
* só, bors ízlés szerint
- Az uborkát meghámoztam, vékony rudacskákra reszeltem, vízzel leöblítettem, lecsöpögtettem, megszórtam sóval, majd félretettem amíg kissé megpuhult.
- Az uborkának kinyomtam a levét és egy tálba tettem.
- Hozzáadtam a felapritott fokhagymát, apróra vágott kaprot, a tejfölt és sóval borssal izesitettem.
- Tálalásig a hűtőszekrényben tartottam.
Nem pont eredeti tzatziki, mert én nem tettem bele se olajat, se citrom levet és nem joghurttal hanem tejföllel készítettem el.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!