3 db kígyóuborka,
5 nagy gerezd fokhagyma, vagy 1,5 kk. fokhagymapor,
1 ek só,
1 pohár (450 g.) tejföl,
1 ek. vágott friss kapor, vagy 1.5 kk. szárított
1 kk mustár
A legegyszerűbb Görög saláta, amit előételként, magában is fogyasztanak, akár csak pirítóssal. Legkönnyebben kígyóuborkából csinálhatjátok. Meghámozni, nagy lyukú reszelőn lereszelni, sózni, majd kicsavarni. Szétnyomott fokhagymával, apróra vágott kaporral, tejföllel, vagy joghurttal összekutyulni, és már kész is. Mivel a Görög joghurt (nem a Danone) sokkal sűrűbb mint hazai társa, csináljátok tejföl, és joghurt keverékéből, vagy csak egyszerűen tejföllel. A friss fokhagymát pedig lehet fokhagyma porral helyettesíteni. Én még egy kávéskanálnyi mustárt is kevertem bele.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!