1 natúr előflórás joghurt 500 gr
2 közepes kigyóuborka
2-3 gerezd fokhagyma (
1 csokor kapor vagy menta esetleg mindkettő
1 ek. extraszűz olivaolaj
só
örölt szinesbors (lehetőleg frissen őrölt)
1 tk.citromlé
A joghurtot egy szűrőn lecsepegtetjük, amit előzőleg kibéleltünk papír kéztörlővel(gézzel). 3-4 óra alatt kicsepeg belőle a felesleges nedvesség, így kb. tejföl sűrűségű lesz és kb.az eredeti mennyiség fele. (Aki szereti a savót megihatja nagyon jó élettani hatása van)
Az uborkát csíkokra vágjuk, kicsit megsózzuk.
A joghurtba belekeverjük az olajat, citromlét, zúzott fokhagymát, az összevágott kaprot. Pár tekerés őrölt borsot is teszünk bele. Jól összekeverjük.
Ha szükséges az uborkát kicsit kinyomkodjuk és belekeverjük az ízesített joghurtba.
A tetejét megszórjuk aprított mentával és 1-2 órára hűtőbe tesszük.
(Az uborkát nagylyukú reszelőn is apríthatjuk, de én jobban szeretem csíkozva)
Ehetjük köretként sült húsokhoz vagy sült zöldségekhez, vagy előételként.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!