500 g uborka
1 teáskanál só
1 teáskanál cukor
1 tk piros paprika őrlemény
1 teáskanál 10%-os ecet
3 gerezd fokhagyma
2 dl tejföl
2 dl víz
Elkészítés:
Az uborkát meghámozom, erre tökéletesen alkalmas az ajándékba kapott új szeletelőm . Rászórom a sót és hagyom állni egy félórát. Tenyerem között jó alaposan kinyomkodom a levét.
Hozzáadom a szétzúzott fokhagymát, a cukrot pirospaprikát és az ecetet, a vízzel összekeverem. Végül hozzáadom a tejfölt is. Ha szükséges, sózom még.
Hűtőben legalább egy órát álljon fogyasztás előtt.
Azért így készül mert nálunk aki nem szereti tejföllel az nem teszi rá magának .
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!