Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Húsvéti ételek receptek » Uborkás fasírtroládok

felvitel dátuma: 2011-06-20 17:21:33       mai nézettség: 1       nézettség: 2241
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:

 

1 szikkadt zsömle

1 nagy fej hagyma

2-3 gerezd fokhagyma

 

 

  • 2 tojás
  •  

     

     

     

  • kk. mustár
  •  

     

     

     

  • 1 kk. édes pirospaprika
  •  

     

     

     

  • 600 g darált hús (marha és sertés/pulyka vegyesen)
  •  

     

     

     

  • , bors
  •  

     

     

     

  • kk. olaj
  •  

     

     

     

  • 8 db 8-10 cm-es csemegeuborka
  •  

     

     

     

  • 8 szelet bacon/füstölt szalonna
  •  

     

     

     

  • A fűszerek Toldi Fűszer termékek:

    www.toldifuszer.hu 

  •  

    Előkészületi idő: 20 perc

    Sütési idő: 60 perc

    Elkészítés:
    1. A zsömlét 10-15 percre beáztatjuk egy kis tejbe. A hagymát, fokhagymát meghámozzuk, a hagymát finomra vágjuk, majd az áttört-préselt fokhagymával, az alaposan kinyomkodott zsemlével, a tojásokkal, a mustárral és a pirospaprikával együtt a darált húshoz adjuk. Sóval, frissen őrölt borssal ízesítjük. Jól összedolgozzuk.
    2. Vékonyan kikenünk olajjal egy négyszögletes, közepes méretű sütőtálat/tepsit. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Kiemeljük az ecetes léből az uborkákat, papírkendővel szárazra töröljük. Alufóliából egy kb. 25 cm széles csíkot tépünk.
    3. A fasírtmasszát 8 részre osztjuk. Az alufólialap közepére 1 szelet szalonnát fektetünk, 10-12 cm szélességben tetejére simítunk 1 adag húsmasszát úgy, hogy a végeken 3-4 cm szabadon maradjon, hosszanti szélei pedig viszonylag egyenesek-szabályosak legyenek. Felénk eső végére helyezünk egy uborkát, majd az alufólia segítségével szorosan feltekerjük, két végét kissé összenyomjuk, hogy a massza fedje az uborkát.
    4. A maradék szalonnából, húsmasszából és uborkából további 7 roládot formálunk, a sütőtálba sorakoztatjuk őket, és középső bordamagasságra helyezett rácson aranybarnára sütjük (kb. 1 óra).
    5. Kivesszük a fasírtroládokat a sütőből, 10 percig pihentetjük (tűzforró a belsejük!), nagyobb, lapos tálra rendezzük, egyet-kettőt (a látvány kedvéért) kissé rézsútosan félbevágunk. Hasábburgonya, borgonyapüré, párolt (gombás/zöldborsós) rizs, vegyes leveles saláta illik hozzá. Hidegen is finom!

    Tipp:

    Tejszínnel/tejjel sült burgonyát adhatunk hozzá:, 

    1 kg burgonyát meghámozunk , megmosunk, uborkagyalun nagyobb, vajjal/margarinnal kikent tálba szeleteljük. Kissé megsózzuk, leöntjük 2 dl tejszínnel/tejjel, 2-3 csipet szárított rozmaringgal vagy provence-i fűszerkeverékkel illatosítjuk, és a hússal egyidejűleg pirosra sütjük.

    Lajos Mari receptje a Nők Lapjából.

    Szakács: Hani


    Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

    10/10 sue53 2011 június 21

    Nagyon ötletes! Már elképzeltem a tányérunkon! Meg kell csinálnom. Jó ötlet a köret, de ha már fóliában sül a tekercs, süssünk hozzá fóliába göngyölt újkrumplit! Újkrumli uborkagyalun szeletelve. Fóliára bacon szeletek, rá a krumpli karikák, só, bors (frissen darálva), szorosan felteker. Hústekercsekkel megsüt. Nem kell vacakolni a körettel külön!

    0/10 Hani 2011 június 22

    Kedves Sue53! Örülök, hogy elnyerte a tetszésedet! Megjegyzem, hogy a roládok nem sülnek az alufóliában, csak segédletek, a fázisképeken látszik. A köret ötlet tetszik, jól hangzik, köszönöm szépen! Üdv: Anita

    Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
     
    Hirdetések


    Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


    autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

    ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
    Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



    Itt megtanul főzni.
    Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
    Recept mellé fotó.
    Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

    Kövess minket a facebookon
    Hírlevél feliratkozás
    Név:*
    E-mail:*
    .