Piskótához
8 db tojás
8 evők cukor
8evők liszt
8 ek. víz
Tetejére
1 csomag vaníliás Gála hideg puding
½ L tej
30dkg gyümölcs szőlő és mandarin vagy narancs vegyesen
Tetejére máz
1 cs vaníliás puding
6 dl fanta szénsavas üdítő
10 dkg cukor
fél citrom leve
Elkészítés
1.Piskótát sütünk 8 db tojásból. A 8 db tojásfehérjét felverjük a cukorral kemény habbá, majd belekeverjük a vizet és a kissé felvert tojás sárgákat, végül a lisztet keverjük lassan bele.
2.Ezt a masszát gyümölcs torta formába tesszük melyet előzőleg vajjal kikentünk és kiliszteztünk. és megsütjük, 20-25 perc alatt .
Ha megsült a tortánk hagyjuk hűlni .
A pudingot a tasakon található leírás szerint elkészítjük hideg puding révén majd a tortára borítjuk.
Ha elsimítottuk a krémet , elrendezzük rajta a gyümölcsöt.
A mandarint vagy narancsot vékony karikára és mellé a szőlő szemeket.
Elkészítjük a fanta üdítővel kikevert pudingot cukorral és citromlével ízesítve ,folyamatos keverés mellett felfőzzük .
Hagyjuk picit hűlni és langyosan amíg nem kezd szilárdulni ráöntjük a tortára .
Berakjuk a hűtőbe lehűlni.
Hogy miért ilyen szép a teteje ?Mert a tortára helyezem az alja nélkül a kapcsos torta formát
ez pont a gyümölcs torta mérete ,miután megszilárdult óvatosan veszem le.
Nagyon finom jó étvágyat .
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!