De jó. Ilyet én is sütök.
Hozzávalók a tésztához:
50 dkg liszt
2 teáskanál szódabikarbóna
25 dkg vaj
1 pohár tejföl
1 db tojás
2 teáskanál só
Hozzávalók a tetejére:
1 db tojás
5 dkg tökmag
A hozzávalókat jól összegyúrjuk, majd pedig kinyújtjuk kb. fél cm vastagságúra.
Elkészítünk egy 7-8 cm átmérőjű pogácsaszaggatót, de ha nincs, pohár is jó.
Valamint kb. 1,5 cm átmérőjű kiszúrót, de akármi jó erre a célra.
Pogácsaszaggatóval kiszaggatunk kb. 25 db-ot, azaz annyit, hogy elfogyjon a tészta.
Majd utána a szaggatás után megmaradt kis tésztadarabkákat összegyúrjuk, s ebből pedig ki-
szaggatunk 2x annyi kicsi formákat.
Azért kell ebből a kicsi formákból 2x annyi, mint a nagyobbikból, mert a nagyobbak lesznek
a malackák fejei, a kicsikből pedig 1-1 db a malacka orra és a másik ilyen kicsi formát pedig
kettévágjuk, s az lesz a malacka 2 füle.
Ha mindent kiszaggattunk, és átnéztük, hogy a kicsi formákból 2x annyi van, mint a nagyból,
akkor a nagyobbakat a sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
Egy tojást villával elkeverünk, majd jól átkenegetjük a malacka arcát, s erre ráhelyezzük
a malacka orrát, majd utána a malacka
szemének pedig az orra fölé helyezzük tökmagból a 2 db szemet.
Ezután pedig a füleit egyesével még plusz belemártogatjuk a tojásba, s rányomkodjuk a malacka arcára. Majd mégegyszer átkenegetjük tojással az egész malacka arcát, s el is készültünk. Ezután berakjuk a tepsit az előmelegített sütőbe, s kb. 18-20 percet sütjük közepes hőfokon. Ha kezd színesedni, akkor elkészült. Kivesszük a sütőből és tányérra szedjük a szerencse malackákat. Nem kell hűtőbe rakni, s nem kell zárt edénybe se rakni.
Csak símán tányéron is eláll 2-3 hétig és nagyon porhanyós marad, nem keményszik meg.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!