Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Leves / meleg recept ( tálaláskor ) » Újházi tyúkhúsleves

felvitel dátuma: 2011-07-20 23:37:39       mai nézettség: 2       nézettség: 3697
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 közepes tyúk ( jelen esetben 3 db far-hát, 6 db csirkeszárny és  1 csirkemellfilé)
  • 4 db közepes sárgarépa
  • 4 db gyökér
  • 1 db zeller
  • 1 db kisebb fej karalábé
  • 1 db vöröshagyma
  •  20 dkg zöldborsó
  • karfiol
  • 10 dkg gomba
  • 1 db TV paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 csapott ek.
  • egész bors, egész kömény
  • egy csokor petrezselyem zöldje

    A fűszerek Toldi Fűszer termékek:

    www.toldifuszer.hu 

Előkészületi idő: 15 perc


Főzési idő: 120 perc
Elkészítés:

 

  1. A tyúkot tisztítás után feltesszük főni kb. 2-3 liter hideg vízben. A főzés alatt elpárolgott vizet pótoljuk az egész főzési idő alatt. Amint felforrleszedjük a habját szűrőkanállal, és takaréklángon főzzük tovább.
  2. Belerakjuk a megtisztított sárgarépát, gyökeret, karalábét, zellert, paprikát, hagymátparadicsomot, petreszelyem zöldjét. Sózzuk, és teatojásba zárva belerakjuk a borsot és köményt.
  3. A karfilolnak, borsónak ésgombának kevesebb a főzési ideje, így azt később dobjuk bele a levesbe.
  4. Kb. 2 óra alatt megfő a levesünk.
  5. Az elkészült levesből kiemeljük a tyúkot, és feldaraboljuk a húst, tányérra szedjük. Tetszés szerinti kifőzött tésztával és a zöldségekkel, tálaljuk.

Névadója Újházi Ede színművész volt.

Ez a recept annyiban saját, hogy én egyben főzöm a levest az összes zöldséggel, míg más források szerint a borsót, karfiolt, gombát külön-külön lábaskában főzik meg.

Szakács: Hani


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Anna 2011 július 21

Anita, nagyon szeretem ezt a levest és Te fantasztikusan megfozted. A múltkor kérdezték a tévében, hogy mitol is újházi ez, azóta tudom csak, de Te is tudod, ahogy látom. Gratula!

0/10 Hani 2011 július 21

Köszönöm szépen Anna! Én is imádom! Tudta ez az Ede, hogy mitől döglik a légy :)! Állítólag eredetileg kakasból szerette megfőzetni a levest.

10/10 nemeth-ek 2011 szeptember 04

Én még sosem próbáltam, de enni ettem, és nagyon ízlett! Nagyon guszta a tied is! Valószínűnek tartom, hogy hamarosan kipróbálásra kerül ez a recept is! :)

0/10 Hani 2011 szeptember 05

Köszönöm szépen Marika! Én is szeretem, különlegesebb alkalmakkor szoktam így készíteni a vasárnapi húslevest.

10/10 Renata1990 2011 október 18

hm:)de ennék ilyet:)ki lesz próbálva:)

0/10 Hani 2011 október 18

Biztos ízleni fog, Renáta:-)!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.