mártáshoz
6 db tojássárga
2 liter tej
6 evőkanál cukor
4 evőkanál liszt
2 cs vaníliás cukor
habhoz
6 tojásfehérje
4 evőkanál cukor
a mártáshoz a tojássárgákat egy lábosban kikeverjük a cukorral....
majd másfél liter tejjel felöntve feltesszük főni
a fél liter tejben elkeverjük a lisztet és mikor már a feltett tej felforrt hozzákeverjük és összefőzzük
levéve a tűzről bele tesszük a vaníliás cukrot is
hideg vízbe állítjuk a fazekat hogy hamar kihűljön a mártás
a tojásfehérjéket a cukorral nagyon keményre felverjük evőkanállal nagyobb halmokat vesszünk a habból és forró vízben megfőzzük....kivéve szűrőbe tesszük hogy a víz lecsöpögjön
amikor már három negyedrészt kifőztünk akkor a maradékot egybe öntjük bele a vízbe és így főzzük meg
egy nagy tálba rakjuk a habot ráöntjük a mártást
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!