A tésztához:
50 dkg liszt
25 dkg margarin
3 dk éleszto
1 dl tej
2 tojássárgája
kb. 2 dl tejfol (de amennyit felvesz a tészta)
2-3 mk só
Tetejére:
reszelt sajt
Kenéshez:
tojásfehérje
Az élesztot langyos tejben 1 mk cukorral felfuttatjuk. Egy tálban osszekeverjuk a tobbi hozzávalót és a felfuttatott élesztot is hozzáadjuk. Osszegyúrjuk. Ha úgy érezzuk, hogy a tészta még kemény, hozzáadjuk a maradék tejfolt. Konyharuhával letakarjuk és fél óráig pihentetjuk. Majd kinyújtjuk és feltekerjuk, mint a rétest. A két szélét a kozepéig egymásra hajtjuk. Ismét pihentetjuk fél óráig. Kb. 1-1,5 cm-re nyújtjuk ki. A kisebbik pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és tepsin még 15-20 percet pihentetjuk. Sutés elott a maradék tojásfehérjével lekenjuk, és reszelt sajttal megszórjuk. Elomelegitett sutoben 220 fokon 15-20 percig sutjuk.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!