Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Hús ételek receptek » Vadas marha

felvitel dátuma: 2011-11-17 12:50:54       mai nézettség: 1       nézettség: 1805
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:
  • 80 dkg marhacomb vagy lábszár
  • só, bors (egész és őrölt is)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 6 db sárgarépa
  • 6 db petrezselyemgyökér
  • 3 ek olaj
  • 2-3 db babérlevél
  • 1 ek mustár
  • 1 ek citromlé
  • 1 ek finomliszt
  • 2 dl tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fél zellergumó
Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 60 perc
Elkészítés:

Először a hagyományos módon egy húslevest készítünk a húsból és a zöldségekből (+1 gerezd fokhagyma és néhány szem egész bors). Külön egy lábasban 2 dl vizet kiforralunk a babérlevelekkel.

Ha megfőtt a hús és a zöldségek is, 4-4 db-ot kiveszünk a répából, a petrezselyemgyökérből, valamint a zellergumót is. Ezeket botmixerrel pépesítjük, vagy préseljük szitán, kinek melyik a megfelelőbb. Az olajon megpirítjuk a lisztet, egy gerezd fokhagymát rányomunk, majd a kihűlt babérleveles vizet ráöntjük. Természetesen a babérleveleket előtte távolítsuk el. Erre jöhet a répás püré, valamint a levesből kanalanként, hogy mártást kapjunk. A mustárt kikeverjük a tejföllel és ehhez adunk a léből, hogy hőkiegyenlítést végezzünk. behabarjuk vele a mártást. Forrás után citromlevet teszünk bele. Borsozzuk, sózzuk, ha szükséges. Főtt makaróni tésztával készült most, de zsemlegombóccal is isteni. És természetesen a főtt hús köreteként fogyasztjuk.

Szakács: Nárcica


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Szné Juci 2011 november 19

Én is így csinálom a vadast a turmixolásig, csak én a zöldséges pépbe keverem bele a lisztet, mustárt. Ekkor 2 evőkanál cukrot aranybarnára pirítok és az átturmixolt péppel felengedem és az utolsó percekben teszek hozzá tejszínt vagy tejfölt. A karamelltől isteni íze van.

0/10 Haspók 2011 november 25

Igen. De a rántás íze adja a klasszikus ízt:) Biztos finom a tied is:)

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.