Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Ötletes / kreatív ételek recept » Vadas marha szalvétagombóccal.

felvitel dátuma: 2015-01-09 21:34:24       mai nézettség: 2       nézettség: 1829
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:

A recept hozzávalói (4 személyre)60 dkg vesepecsenye1 fej vöröshagyma3 db sárgarépa közepes nagyságú2 db kisebb fehérrépa0.5 db zeller (kb. 5 dkg)10 dkg füstölt szalonna8 szem borókabogyó1 teáskanál egész feketebors4 db babérlevél0.5 dl ecet0.5 dl száraz fehérbor0.5 dl olaj3 evőkanál vajsó1 evőkanál cukor0.5 db citrom1 evőkanál liszt4 szelet citrom a tálaláshozA szalvétagombóchoz:4 db zsemle1 db vöröshagyma1 evőkanál vágott petrezselyemzöld3 dkg vaj3 db tojás2 dl tej20 dkg lisztsó, borskevés olvasztott vaj a kenéshez1 db vékony pamutvászon tüll anyag, 20 cm zsineg.

Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 120 perc
Elkészítés:

A hús elkészítése: A szalonnát kockázzuk fel, a hagymát és a zöldségeket szintén. Tegyük tálba a húst, és szórjuk rá a borókát, a borsot, a babért. Keverjük össze az ecetet, olajat, fehérbort 2 dl vízzel és locsoljuk a húsra. Adjuk hozzá az előkészített zöldségeket, és 1 napra tegyük érni a hűtőbe. Takarjuk le fóliával. Másnap vegyük ki a húst, öntsük le a levét egy lábasba. A szalonnát süssük ropogósra, majd adjuk hozzá a vajat. Sózzuk meg a húst minden oldalán. Tegyük a forró zsiradékba, és süssük nagy lángon néhány percig.Vegyük ki a húst, és tegyük félre. A visszamaradt zsíradékba tegyük bele a zöldségeket, és szórjuk meg a cukorral. Pirítsuk aranybarnára. Adjuk hozzá a szeletelt citromot, öntsük fel a páclével, tegyük bele a húst, és fedő alatt pároljuk 1 órán keresztül. Ezután tegyük át tepsibe, és 180 fokos sütőben süssük további 1 órát. Közben locsolgassuk a pecsenyelével. Vegyük ki a megpuhult húst, a zöldséget turmixoljuk össze a pecsenyelével. Keverjük simára a lisztet 0,5 dl vízzel, és adjuk a mártáshoz. Forraljuk fel, sózzuk meg, majd gazdagítsuk tejszínnel. Szeleteljük fel a húst, és tálaljuk citromszeletekkel, (elmaradhat), kínáljunk mellé szalvétagombócot szeletelve. A készítése a következő: A vászonszalvétát bevajazzuk, és kiterítjük. A zsemlyéket felkockázzuk, és tepsibe terítve megpirítjuk. A hagymát tisztítás után apróra vágjuk, 2-3 percig vajon pároljuk, a petrezselyemzöldet is hozzákeverjük. Ezután a pirított zsemlyekockával összekeverjük. A tojásokat a tejben elhabarjuk, a lisztet beleszórjuk, sózzuk, borsozzuk. Végül a zsemlyékre öntjük. Összedolgozzuk, és hosszúkás rúdba formázzuk, majd a szalvétába csavarjuk, és a két végét jó szorosan bekötjük. Lobogva forró, enyhén sós vízben engedjük, de akkora legyen az edény hogy ellepje az egészet, és kényelmesen beleférjen. 20 percig főzzük éppen csak gyöngyözzön a vizünk. Ezután kiemeljük, és lehűtjük, majd felszeleteljük a húsunk mellé. A szószt ráöntjük a húsra.

Szakács: zsuzsimama


Film link: zsuzsamama-konyhaja.webnode.hu zsuzsamama-konyhaja.blogspot.hu

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.