Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Vadas marha, zsemlegombóccal

felvitel dátuma: 2011-03-29 12:59:48       mai nézettség: 2       nézettség: 3829
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:

- 50 dkg marhahús, lehet lábszár is

- egy csomag leveszöldség

- 1,5 dl tejföl

- 1 babérlevél

- 1 kk mustár

- , bors

Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:

A marhahúsból és a zöldségekből AMC módra húslavest főzök. Azaza, berakom az összes hozzávalót a 20 cm-es párolóbetétbe, beleengedem a 4,5 l-es AMC alapelembe, feltöltöm annyi vízzel, hogy ne lepje el a hozzávalókat, fűszerezem, lezárom a secuval és magas hőfokon a gyorsfőzőfedő lezárásáig melegítem. Amikor a fedő lezárt, egészen kicsire veszem alatta a hőforrást, 25 percre állítom az audiothermet és megfőzöm a levest. Hagyom, hogy a secu lassan engedje el a nyomást.

Mikor felnyitható, kiemelem a párolóbetétet a zöldséggel és a hússal. A húst éles késsel felszeletelem, előmelegítek egy 3,5 l-es 24 cm-es AMC alapelemet az első pirosig és a főtt hússzeletek mindkét oldalát jól átpirítom benne. Még sózom és ráöntöm a következő mártást:

a leveszöldségeket húslevessel leturmixolom, hozzákeverem a tejfölt, a mustárt és beledobom a babérlevelet. Ezt a mártást öntöm a kisült húsra. Kicsit összefőzöm és kész ia a vadas! Zsemlegombóccal tálalom.

Közkívánatra két zsemlegombóc receptet is írok: Ez egy alaprecept, a másik meg egy ismerősöm receptje: Hozzávalók: 1 1/2 zsemle, 8 dkg liszt,2 tojás, petrezselyemzöld, bors, . Az apró kockákra vágott zsemlét előmelegített AMC serpenyőben halványra pirítjuk, megszórjuk a finomra vágott zöld.petrezselyemmel,és 1-2 percig együtt pirítjuk. A tojásokat elkeverjük egy kanál vízzel, megsózzuk,megborsozzuk,belekeverjük a lisztet,a zöldpetrezselymes pirított zsemlekockát. A 4,5 l-es alapelemben vizet forralunk, beletesszük a pastabetétet és evőkanállal beleszaggatjuk a zsemlegombócokat. Kifőzzük, a pastabetétet kiemelve a zsemlegombócot a vadassal tálaljuk

Másik: Lonka zsemlegombóca (finomabb variáció) 2 db zsemlét felszeletelek, kevés vízzel puhára felmorzsolom, 1-2 egész tojással, pici sóval, zöldpetrezselyemmel, borssal, 10 dkg liszttel összekeverem. Egy első piros jelzésig előmelegített AMC elemben (pl. a palacsintasütőben) megpirítok 2 db kockákra vágott zsemlét. (Nem kell hozzá semmilyen zsiradék!) A zsemlekockákat könnyedén belekeverem a masszába. A 4,5 l-es alapelemben sós vizet forralok, beleteszem a pastabetétet, a zsemlegombóc anyagából kis gombóckákat formálok és a forró, sós vízben kifőzöm. Mikor kész, kiemelem a vízből a pastabetétet, lecsorgatom a gombócokat. Nem kell leöblíteni.

Szakács: Zsuzsa


Film link: www.amcrajongok.5mp.eu

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

2/10 klepcsa 2011 július 16

A zsemle gombocót nem írta le, hogy kell csinálni. Van aki még nem tudja.

0/10 Zsuzsa 2011 augusztus 04

Akkor mindjárt két receptet is írok: Ez egy alaprecept, a másik meg egy ismerősöm receptje: Hozzávalók: 1 1/2 zsemle, 8 dkg liszt,2 tojás, petrezselyemzöld, bors, só. Az apró kockákra vágott zsemlét előmelegített AMC serpenyőben halványra pirítjuk, megszórjuk a finomra vágott zöld.petrezselyemmel,és 1-2 percig együtt pirítjuk. A tojásokat elkeverjük egy kanál vízzel, megsózzuk,megborsozzuk,belekeverjük a lisztet,a zöldpetrezselymes pirított zsemlekockát. A 4,5 l-es alapelemben vizet forralunk, beletesszük a pastabetétet és evőkanállal beleszaggatjuk a zsemlegombócokat. Kifőzzük, a pastabetétet kiemelve a zsemlegombócot a pörkölttel tálaljuk Másik: Lonka zsemlegombóca (finomabb variáció) 2 db zsemlét felszeletelek, kevés vízzel puhára felmorzsolom, 1-2 egész tojással, pici sóval, zöldpetrezselyemmel, borssal, 10 dkg liszttel összekeverem. Egy első piros jelzésig előmelegített AMC elemben (pl. a palacsintasütőben) megpirítok 2 db kockákra vágott zsemlét. (Nem kell hozzá semmilyen zsiradék!) A zsemlekockákat könnyedén belekeverem a masszába. A 4,5 l-es alapelemben sós vizet forralok, beleteszem a pastabetétet, a zsemlegombóc anyagából kis gombóckákat formálok és a forró, sós vízben kifőzöm. Mikor kész, kiemelem a vízből a pastabetétet, lecsorgatom a gombócokat. Nem kell leöblíteni.

0/10 Zsuzsa 2011 augusztus 04

Hopp, ez egy kicsit összecsúszott! De megéri szétválogatni!

10/10 Ili 2012 július 29

Ma a te vadasodat főztem! Isteni volt! Köszi a szuper receptet!

10/10 anci 2012 július 29

Mióta olvastam ezt a receptet, én is így főzöm a vadast! Nagyon finom és egyszerű. Az ilyeneket szeretem.

10/10 Ili 2012 október 16

Szerintem is ez a legjobb vadas recept az oldalon!

10/10 B. Kata 2012 október 21

Nagyon jó recept, köszi!

10/10 Károly 2012 november 25

Ez készül ma nálunk!

0/10 béki heni 2014 november 29

ezt találtam

0/10 Petra Lászlóné 2015 március 22

Nagyon jó recept!!! 10 pont érte.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.