Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Hús ételek / marha recept » Vadas marhaszelet zsemlegombóccal

felvitel dátuma: 2015-04-14 14:47:37       mai nézettség: 1       nézettség: 1691
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:
Hús pácoláshoz:
1-2 ek mustár
1-2 kávéskanál őrölt bors
1-2 kávéskanál őrölt babér levél
2-3 dl étolaj
A mártáshoz:
5 dkg füstölt szalonna
70 dkg szeletelhető marhahús (comb, hátszín, fehérpecsenye,stb.)
3 szál sárgarépa
1 db zellergumó
2 szál gyökér
1 vöröshagyma,
3 gerezd fokhagyma
2 dl száraz vörösbor
6 db babérlevél
10 szem boróka bogyó
10 szem bors
3 ek cukor
1 citrom
1-2 ek mustár
2 dl tejföl
3 ek almaecet
1 ek finomliszt
A zsemlegombóchoz:
3 db zsemle
4 db tojás
7-8 ek rétesliszt
2 ek étolaj
Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 100 perc
Elkészítés:
Fehérpecsenyét használtam amit 4-5 nappal korábban bepácolok, ehhez megtisztítom a maradék hártyától és 1 centis szeletekre vágom, mindkét oldalát megkenem mustárral, megszórom őrölt borssal és őrölt babérlevéllel. Zárható fedelű műanyag dobozba helyezem a hússzeleteket, szépen egymás mellé, hogy kitöltsék a doboz alját, ha szükséges több rétegbe. Végén lefedem étolajjal, úgy hogy a hús ne kapjon levegőt. Ráteszem a doboz fedőt és hűtőbe teszem 4-5 napra.
Ha elérkezett a vadas készítés napja, a hússzeleteket forró serpenyőben mindkét oldalán 1-2 percig pirítom. hogy kérget kapjon, a sütéshez lapátot, vagy fogót használok és olajat sem teszek a serpenyőbe, a  húson lévő olaj elegendő. Ezután lábasba helyezem a húsokat és hozzáadom a feldarabolt zöldségeket, vöröshagymát, fokhagymát, babérlevelet, boróka bogyót, szemes borsot, mustárt, ecetet, bort és lefedve addig főzöm amíg a hús megpuhul, 80-90 perc főzés általában elég ahhoz, hogy minden megpuhuljon. Az elfőtt levet vízzel pótolom.
Ha kész, eltávolítom a babért, szemes borsot és kiszedem a húst, amit félreteszek.
Egy másik edényben megkaramellizálom a cukrot, ráöntöm a zöldségeket a lével együtt, rászórom a finomlisztet és botmixerrel pürésítem az egészet. Végül hozzáadom a tejfölt, a citromhéjat, és ha kell, további mustárt, sót. Jól kiforralom.
A zsemlegombóchoz a zsemléket felkockázom, és egy tepsiben aranybarnára pirítom. A tojásokat elkeverem, étolajjal, rétesliszttel és pici sóval. A lágy masszába forgatom a pirított zsemlekockákat  és evőkanál segítségével a forrásban lévő vízbe szaggatom. Ha megfőtt kiszedem, lecsepegtetem. Tálaláskor a szószt rászedem a húsra és melléteszem a zsemlegombócokat.
Szakács: LigetiK


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.