Mi jó sok tejföllel szeretjük.
Hozzávalók:
70 dkg szeletelt sertéshús,
3 ek olaj,
40 dkg tisztított sárgarépa,
20 dkg petrezselyemgyökér,
2 fej vöröshagyma,
1/2 ek. cukor,vagy 1 tk.folyékony édesítő,
1 tk. só,
2 ek.liszt,
1 kk.szemes bors,
2 db. babérlevél,
1/2 ek. ecet,
1/2 ek.mustár,
1/4 citromhéj /citrom felső héját vékonyan levágjuk/
2-3 ek. tejföl,/elmaradhat/
1 dl vörösbor,/elmaradhat/
Elkészítés:
Először az 1 tk. cukrot pirítsuk meg és öntsük rá a vörösbort,tegyük félre.
A húst vágjuk szeletekre sózzuk,borsozzuk,tegyük félre.
12 dl./1 liter 2 deci/ vizet teszünk fel főni,amibe belerakjuk a felkarikázott zöldségeket,répát,gyökeret,karikázott vöröshagymát,a szemes borsot,babérlevelet,ecetet,sót,citrom héját,végül beleöntjük a bort,amiben mostanra már,felolvadt a pirított cukor.
Amikor megfő,leszűrjük és félretesszük a páclevet és a zöldséget is,amiből kidobtuk a babérlevelet és citromhéjat.
Az forró olajon hirtelen megpirítjuk a hússzeleteket,majd egy kevés páclével takarék lángon,puhára pároljuk,ha szükséges pótoljuk a levet.A végén lepirítjuk,kiszedjük,félretesszük.
A visszamaradt zsiradékban megpirítjuk a zöldséget,/1-2 perc/megszórjuk a liszttel és ezzel is pirítjuk egy kicsit,majd a maradék páclevet ráöntjük,összefőzzük,majd hozzáadjuk a mustárt,tejfölt és rúdmixerrel összemixeljük az egészet.
Belerakjuk a hússzeleteket és egy pillanatra visszatesszük míg egyet nem forr.Megkóstoljuk,ha szükséges ízesítsük saját szájízünk szerint.
Csőtésztával,vagy zsemle/kifligombóccal tálaljuk.
Nekem ez a legfinomabb vadas hús.
Jó étvágyat hozzá!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!