Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Mártás étel receptek » Vadas szelet zsemlegombóccal

felvitel dátuma: 2015-04-16 16:51:10       mai nézettség: 1       nézettség: 911
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:
80 dkg. hús egészben (lehet marha, nyúl, sertés, esetleg vadhús)
 
a zsemlegombóchoz:
 
2 db. szikkadt zsemle,
2 tojás,
2 dl tej,
,
3 kanál liszt,
2 kanál zsemlemorzsa,
2 szál újhagyma zöldje, snidling,
2 ek. olaj.
 
a vadas mártáshoz:
 
2 db. sárgarépa,
1 db. petrezselyem gyökér,
2 szál újhagyma (a világos része)
2 gerezd fokhagyma,
1 kiskanál mustár,
kevés szorbit, vagy cukor,
só, frissen őrölt bors,
kevés száraz fehérbor,
kevés almaecet.
Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 10 perc

Főzési idő: 20 perc
Elkészítés:
A húst sós vízben a sárgarépával, és a petrezselyem gyökérrel együtt feltesszük főni.
A szárazabb zsemléket kisebb kockákra (1x1 cm.) vágjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsiben elosztjuk, enyhén megcsorgatjuk olajjal, és kicsit megpirítjuk annyira, hogy enyhén megszíneződjön. A tejből, lisztből, tojásból masszát keverünk, majd a megpirított zsemlekockákat, az apróra vágott újhagyma zöldet, snidlinget is hozzákeverjük. Zsemlemorzsát is keverünk hozzá, enyhén megsózzuk, majd legalább fél óráig állni hagyjuk
Közben leellenőrizzük megfőtt-e a hús, és a zöldségek. Ha igen, akkor a répát, és a zöldséget kivesszük,majd villával szétnyomjuk. Vigyázzunk, hogy a hús rendesen megfőjön, de ne főjön túl, szeletelhető maradjon!
A vadas ragut vékonyra szeletelt újhagymából, kevés szétnyomott fokhagymából, a széttört répából, petrezselyemből, kevés mustárból, tejfölből, 1 kis kanál almaecetből, kevés cukorból, vagy édesítőszerből, sóval, frissen őrölt borssal ízesítve serpenyőben állítjuk össze. A mártás sűrűségét a hús főzővizével állíthatjuk be.
A közben összeállt gombócoknak való masszából kanállal adagokat veszünk ki, amiket zsemlemorzsával megszórt vágódeszkára szedünk, és a zsemlemorzsába megforgatva gombócokat formálunk belőlük. Mikor minden gombócot megformáztunk, nagyobb edényben, gyöngyöző (nem forrásban lévő!) vízben kb. 10 perc alatt megfőzzük őket. Ha nem vagyunk biztosak munkánkban, egy gombócot kettévágva ellenőrizzük az állapotát. 
 
A megfőtt húst ízlés szerint felszeleteljük, a zsemlegombócokra, vagy azok mellé tálaljuk, és bőségesen adunk hozzá a finom, pikáns mártásból is. 
Szakács: Gasztropajti


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.