1 kg sertéscomb
60 dkg sárgarépa
30 dkg petrezselyem gyökér
1 nagy fej vöröshagyma
1 lapos kávéskanál egész bors
2 babérlevél
5 gerezd fokhagyma
1 ek. mustár
1 citrom leve
fél dl étolaj
só, bors, szerecsendió
25 dkg szarvacska tészta (durum)
Előkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk, a húst megmossuk, és nyolc egyforma szeletre vágjuk.
A tésztának felteszünk vizet egy fazékban forrni. Mikor felforrt, egy ek. sót teszünk bele.
Elkészítés:
A felszeletelt húst sózzuk, borsozzuk, és egy tepsibe helyezzük őket. Letakarjuk alufóliával, és 200 °C-on egy órát pároljuk. Mikor megpuhult, levesszük a fóliát, a felesleges vizet leöntjük róla, és pirosra sütjük, 180 °C-on.
A mártáshoz a zöldségeket fazékban, kb. fél liter vízzel feltesszük főni. Beletesszük az étolajat, sót, egész borsot, szerecsendiót (keveset, mert erőteljes fűszer), babérlevelet, és puhára főzzük. Amikor elkészült, a babérleveleket kivesszük. Kicsit hűlni hagyjuk, és bot mixerrel az egészet mártássá mixeljük. A legvégén kerül bele a citromlé és a mustár. Ízlés szerint kis cukorral ízesíthetjük, ha túl savanykásnak találjuk.
A tésztát a lobogó vízben megfőzzük, leszűrjük, leöblítjük.
Tálalás:
Szavacska tésztát szedünk a tányér egyik felére, a másik felére mártást teszünk, kicsit a tésztát megszórva, majd mellé helyezzük a sült sertéscombot.
Jó étvágyat hozzá!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!