Hát ez is fantasztikus! Imádom a vadhúst!
1,2 kg vaddisznó apróhús /vagy comb,lapocka/
3 szál sárgarépa
2 szál fehér répa
1 zeller gumó
zeller zöld
só
2 fej vöröshagyma
2 db paprika /az egyik hegyes erős is lehet/
2 db paradicsom
3-4 gerezd fokhagyma
1 tk.őrölt kömény
1 kk.őrölt fekete bors
1 ek.pirospaprika
A leves betéthez:
1 tojás
4-5 ek.finom liszt
csipet só
A fűszerek Toldi Fűszer termékek: www.toldifuszer.hu
Előkészítés: A húst megmossuk, felkockázzuk. A hagymákat apróra vágjuk. A zöldségeket és a burgonyát megtisztítjuk, kockára vágjuk.
Elkészítés: Egy fazékban a felolvasztott zsírban megfonnyasztjuk a vöröshagymát, hozzáadjuk a fokhagymát és a köményt, 1-2 percig pirítjuk, majd rátesszük a kockára vágott paprikát és paradicsomot. Pár perc párolás után rátesszük a húst, sózzuk, ételízesítőt adunk hozzá, és hagyjuk zsírjára pirulni. Megszórjuk a pirospaprikával, felöntjük egy kevés vízzel, és lassan pároljuk. Ha a hús félig megpuhult, beletesszük a zöldségeket és a burgonyát, majd felöntjük a kívánt mennyiségre, és készre főzzük. Csipetkét vagy kis galuskákat főzünk bele a végén.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!