A tetejére:
A hozzávalókból a szokott módon közepesen lágy kelt tésztát dagasztottam a Duplafalú Ablakos Kelesztőben.
Langyos helyen, lefedve 20 percig kelesztettem, majd kézzel jól átdolgoztam a tésztát, és újra kelesztem a duplájára.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett Gyúrólapon átgyúrom, hogy a levegő buborékok szétpukkanhassanak. Cipóvá formálom.
A Kerek UltraPro Edényt befújtam a Penty Sütőspray-vel és beletettem a megformált kenyeret. Lefedem, és hagyom újra duplájára kelni.
Amikor megkelt, középen bevágtam a kenyeret. Csak középen, sehol másutt.
A tetejét vízzel befújtam. Visszatettem az edény tetejét.
200 fokon készre sütöttem a kenyeret, végig lefedve.
Miután megsült, rácsra borította. Lehetett hallani, ahogy kezdett "beszélgetni" a kenyér.
Befújtam vízzel, és még hangosabban beszélt és elkezdett a héja márványosodni, majd szépen kicserepesedett.
Így hagyjuk kihűlni, és lehet szeletelni.
Tapasztalat 2 nap múlva: Most, hogy felvágtuk, második nap kicsit már morzsolódott. Tenni kell bele 1 ek. ecetet is.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!