Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Reggelire ajánlott ételek recept » vajas croissan

felvitel dátuma: 2012-05-27 02:12:05       mai nézettség: 1       nézettség: 1272
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:

Hozzávalók:

50 dkg liszt
1 kis pohár natúr joghurt
2 dl tej
2 evőkanál cukor
1 kávéskanál
2.5 dkg élesztő
15 dkg vaj /fagyosan/ esetleg olvasztva
1+1 tojás /1 a tésztába, 1 a kenéshez

Előkészületi idő: 25 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

Elkészítés:
Kétféleképpen készítettem már el a croissanokat, most azt írom le, amelyik nekem jobban bevált.
Az élesztőt langyos, cukrozott tejben felfuttatjuk. A hozzávalókból, a vaj kivételével tésztát dagasztunk. Ha lágy lenne, teszünk hozzá lisztet, ha keménynek érezzük egy pici tejet adunk hozzá, majd kb. 1 órára a hűtőbe tesszük. Ezután a deszkára borítva 2 felé osztjuk. Az első kupacot nyolc egyforma darabra vágjuk, majd gombócokat formázunk belőlük. Ezt követően egyenként kinyújtjuk vékony kör alakúra kb.20 cm átmérő méretre. A hideg vajat sajtreszelőn lereszeljük és 7+7 egyforma kupacra osztjuk. Az első kinyújtott lapra rászórjuk az első adag vajat, rátesszük a következő lapot, erre jön a következő lap. Ezt ismételjük, míg az összes lapot egymásra nem tettük a vajjal rétegezve. Az utolsó lap tetejére már nem kell vajat tenni. Ezt követően kicsit még nyújtunk az összerakott lapokon, majd 8 cikkre vagdossuk és kifliket tekerünk belőle. A tekerést a szélesebb résznél kezdjük el. A félretett tészta másik felével ugyanezt megismételjük. Egy órányi időre még kelni hagyjuk, megkenjük a felvert tojással, majd közepes tűznél kb 180 fokon, sütőpapíros lemezen pirosra sütjük.
Ebből 16 db kb 8 cm-es nagyságú croissan lesz.
A másik változatnál a vajat felolvasztva kenjük a lapok közé.
Ez így elkészítve a vajas változat, de tölthetjük sajttal, vagy kolbásszal, esetleg édesen csokisan vagy vaníliásan is.

Szakács: Anyika


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.