A tésztához:
· 350 g liszt
· 75 g tejföl
· 100 ml tej
· 0.5 mokkáskanál só
· 2 evőkanál cukor
· 1 db tojás
· 25 g friss élesztő
A rétegezéshez:
· 50 g olvasztott vaj
A kenéshez:
· 1 db tojás
1.Atészta hozzávalóit beletesszük a kenyér-sütőgépbe, a következő sorrendet betartva:
Alulra kerül a joghurt, tej, tojás, só. Erre öntjük a lisztet, majd a cukor, élesztő következik. Tészta dagasztás-kelesztés programon elindítjuk a gépet. Ez a folyamat kb 120 percet vesz igénybe.
2.Amikor a tészta megkelt, gyúrólapra borítjuk és nyolc egyenlő részre osztjuk. ( kb 8 dkg-os darabok lesznek )
3.Pár perc pihentetés után egyenként kb 15 cm átmérőjű kör alakú lappokká nyújtjuk a cipókat. Nem baj, ha nem szabályos, szépen lehet formára igazítani őket. Minden egyes lapot olvasztott vajjal kenünk meg. Amikor egymásra pakoljuk a 8 réteget érdemes 1-2 órára hűtőbe tenni, hogy a vaj megdermedjen, mert úgy könnyebb formázni.
4.Aztán az egészet egy óriási körré nyújtjuk 1 ujjnyi vastagra, és felvágjuk 8 egyenlő cikkre.
5.Acikkeket egyenként még kicsit nyújtjuk, majd feltekerjük. A tepsit vajjal kikenjük, beletesszük a feltekert croissant, tojással lekenjük.
6.Előmelegített sütőben, 180°C fokon szép pirosra sütjük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!