Borzalmasan finom nem sok munka van vele, de megéri mert igen igen finom.
Vajas pogácsa recept ÉN 1.50 dkg lisztből csinálom így ennyihez írom a receptet.
Hozzávalók:
1.20 kg liszt (sima )
30 dkg rétes liszt
1 púpos evőkanál só
6 db tojássárgája
1 tejföl 450g + 330 g
3 db 250 dkg ráma a sárga papíros
1 kocka élesztő 50g
másfél deci tej az élesztő felfuttatásához
másfél evőkanál cukor
A liszteket összekeverem a sóval, a rámát jól eldörzsölöm a lisztel, a tojássárgáját először csak a nagy tejföl a felfutatott élesztőt,( ahogy felfutott az élesztő kanállal leszeded a tejről és a tejben elkavarod a cukrot és hozzá öntöd a többi anyaghoz.) Jól eldolgozod ha szükséges a másik tejfölt is hozzá dolgozod. Ne legyen kemény de lágy se, elnyújtod összehajtod alul, felül, egyik oldal másik oldalt ezt 3 x csinálod meg. A hajtást mindi ugyan úgy hajtogasd ahogy az elsőt csináltad.Majd elnyújtod kiszaggatod én még egy 10 percet hagyom kelni a tepsibe is.tojjásal lekeni és előmelegített sütőben sütni Minden hajtogatásnál hagyni kell kelni a tésztának olyan 40 -40 percet!!!
Ha 1 kg lisztből készül akkor 85 dkg sima liszt, és 15 dkg réteslisz 2 kocka ráma kell hozzá 1 db tejföl keveseb só és többi anyag mind mehet hozzá
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!