A tésztához:
50 dkg átszitált liszt
1,5 dl langyos tej
1 dl langyos víz
fél kocka friss éleszto
1 ek cukor
1,5 kk só
4 ek étolaj
1 ek tejfol
Kenéshez:
1 tojássárgája
1 ek tej
csipetnyi só
Az élesztot felfuttatjuk egy fél dl tejben, majd a tobbi hozzávalóval kelt tésztát dagasztunk. Letakarva meleg helyen a duplájára kelesztjuk. Mikor megkelt, lisztezett feluletre borítjuk és elfelezzuk a tésztát.
Egyenként, kb. 20x30 cm-es lappá nyújtjuk ki. Éles késsel hosszában elfelezzuk, majd kb. 4 cm-es csíkokra felvágjuk a tésztát. Egy lapból, kb. 12 darab tésztacsíkot kapunk.
Mindegyik csík egyik végébe koromnyi vajat teszunk, majd a vajas résznél egy kicsit széthúzva a tésztát, feltekerjuk. Sutopapírral bélelt tepsire rakjuk a puffancsokat, majd egy konyharuhával letakarjuk és még egy kicsit kelesztjuk oket. Mikor megkeltek egy kicsit ismét a tészták, a tojássárgáját kikeverjuk egy ek tejjel és csipetnyi sóval, majd megkenjuk vele a puffancsok tetejét. Elomelegített sutoben 175 fokon, kb. 20-25 perc alatt aranybarnára sutjuk a péksuteményeket. Langyosra hulve tálaljuk.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!