Hozzávalók: a tésztához: 4 tojás,24 ek cukor,24 ek liszt,24 ek tej,1 sütőpor,6 ek étolaj.
A krémhez: 3 ek baracklekvár,20 deka cukor,2,5 deci víz, egy narancs.
A tetejére: csokoládémáz.
Először is fagyasszuk le a narancsot,mert fagyott állapotban kell majd belereszelni a krémbe (kis lyukú reszelőn).A tészta anyagait jól keverjük ki,zsírozott,lisztezett tepsibe tűpróbáig süssük.Amikor kihűlt,vágjuk ketté (már mint a felső felét).A baracklekvárt főzzük meg a cukorral a vízben,miután kihűlt morzsoljuk bele a tésztát egy felét,és reszeljük bele a narancsot.Ezzel a masszával vonjuk be a megmaradt tésztát,végül simítsunk rá csokoládémázt.
Gyermekkorom legfinomabb sütije!Ennek a finomságnak az elkészítését is Anyukámtól tanultam.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!