Kevés langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt, összedagasztjuk a tésztához valókat, keleszteni nem kell! Dagasztás után négyfelé vesszük a tésztát, közben a töltelékhez habosra kikavarjuk a margarint, vagy vajat, a tojássárgát és a sót. Kinyújtjuk, és megkenjük a töltelékkel, feltekerjük, mint a bejglit, és 2 centis szeletekre vágjuk. Sütőpapíros tepsibe rakjuk, tojással megkenjük a tetejét, köménymaggal és sajttal megszórjuk, 10-15 percig hagyjuk még kelni a tepsiben, forró sütőben, 200 fokon, alul-felül sütéssel sütjük. (Én csak 10 dkg vajat, sóval és egy tojás sárgájával kevertem ki a 2 rúdhoz, a másik két rúdhoz pedig cukrozott kakaót kevertem, előtte olvasztott vajjal megkentem az elnyújtott lapokat!)
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!