A tojások sárgáját kikavarjuk a többi hozzávalóval, majd a végén óvatosan belekeverjük a tojásfehérjéből vert habot. 23 cm-es tortaformában sütjük.
Jobb, ha a formánk alját már sütés előtt kivesszük, és sütőpapirra helyezve a formát, beleöntjük a masszánkat.
Ha megsült (kb. 30 perc 180 fokon) akkor csak átforditjuk a formánkat és ki tud menni a gőz.
A formában hagyjuk kihűlni a tésztát, és ha kihűlt kikaparjuk egy kanállal a belsejét, s szétmorzsolva félretesszük.
A mélyedésbe teszünk egy kicsit a krémből, banánokat helyezünk bele, és ráhalmozzuk a maradék krémet, majd befedjük a félretett morzsalékkal, és kész is a kis vakondunk túrása. Nálunk nagy kedvenc lett.
Krém: a tejszinhabba csokireszeléket keverünk
Én az utóbbi időben vaniliapudinggal vonom be a banánok alatt, és igy sokkal pikánsabb, izletesebb a torta. Próbáljátok ki igy is.
Jó étvágyat kivánok hozzá!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!