A tésztához:
6 tojás
3-3 ek. sima és rétesliszt
6 ek. cukor
1/2 cs. sütőpor
A krémhez:
6 dl tej
2 cs. vaníliás pudingpor
10 dkg cukor
5 dkg margarin
A bevonathoz
1 tojás fehérje
ca. 15-20 dkg porcukor
A hozzávalókból piskótát sütök. A tojás sárgáját alaposan kikeverem a cukorral, hozzá szitálom a sütőporral elkevert lisztet. Felverem a tojás fehérjét kemény habbá, óvatosan a masszához keverem. Sütőpapírral bélelt tortaformában kb. 30 perc alatt megsütöm a piskótát.
A tejből a vaníliás pudingporból krémet főzök, amikor besűrüsödött megcukrozom 5 dkg cukorral. Hagyom kihűlni. Közben a margarint a maradék cukorral kikeverem. Amikor a puding kihűlt öszekeverem a cukros vajjal. Ezzel a krémmel megtöltöm a tortát.
A bevonathoz a tojásfehérjét kemény habbá verem, és a porcukorral sűrű masszát készítek. Ezzel vonom be a tortát.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!