Arankám, köszi, ízleni fog nekünk is!
A piskótához:
8 tojás
8 evőkanál cukor
1kávéskanál sütőpor
7 evőkanál liszt
1 evőkanál kakaópor.
A krémhez: 3 zacskó vaníliás pudingpor
9 dl tej
4 evőkanál cukor
5 dkg margarin.
1/ 2 kg földieper
A tetejére: 1/ 2 liter tejszínhab, eper ízlés szerint.
Tészta: a tojásfehérjéket felverjük keményre, hozzáadjuk a cukrot, újból keményre verjük, a tojássárgáját beletesszük, addig verjük, amíg halvány színű lesz, majd óvatosan hozzáadjuk a sütőporral és a kakaóval elkevert lisztet.Előmelegített sütőben megsütjük, hűtjük.
Krém: a pudingporokat elkeverjük tejjel, negyed órát állni hagyjuk.A megmaradt tejet felforraljuk, hozzákeverjük a pudingos tejet, keményre főzzük, majd belekeverjük a cukrot is. Hűlni hagyjuk.
A kihűlt tésztát hosszában elvágjuk, a krém háromnegyedét majd ez eper felét is rátesszük, befedjük a másik lappal, rákenjük a maradék krémet, rátesszük a tejszínhabot, díszítjük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!