4 tojássárgája
2 tojás
130 g porcukor
1 csomag vaníliás cukor
4 dl tejszín
tejszínhab ízlés szerint
csokoládé ízlés szerint
karamell öntet ízlés szerint
Egy megfelelő edénybe beletesszük a 4 tojássárgáját, a 2 egész tojást, a porcukrot, a vaníliás cukrot, és gőz fölött habverővel addig verjük, míg a massza megsűrűsödik.
Utána levesszük a gőzről, és kihűlési verjük.
A behűtött tejszínt keményre felverjük, és összekeverjük a kihűlt krémmel.
Az így elkészített krémet megfelelő kis formákban a hűtőszekrény hőterének leghidegebb részében megfagyasztjuk.
A megfagyott krémet kivesszük, a formát egy pár pillanatra hideg vízbe állítjuk, és a krémet kiborítjuk. Cukrozott tejszínhabbal, karamellöntettel díszítjük. Azonnal tálaljuk.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!