felvitel dátuma: 2013-11-21 01:00:23
mai nézettség: 2
nézettség: 1647
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:
Tésztához:80dkgliszt
15dkgmargarinvagyzsír
5dltej
2 egésztojás+1 a lekenéshez
4ekcukor
5dkgélesztő
1kis kanál só
Töltelék:2cs vaniliás pudingpor
7dl tej
6ek cukor
ízlés szerint mazsola
1cs vaniliáscukor
1ek étkezési keményítő
5dkg vaj
Tetejére:ét tortabevonó
étolaj
Előkészületi idő: 90 perc
Sütési idő: 15 perc
Főzési idő: 5 perc
Elkészítés:
A hozzávalókból a szokásosmódonkelttésztátdagasztunk,duplájárakelesztjük.
Közbenelkészítjük a tölteléket.Felteszünk 6dltejet a tűzre,a pudingport a cukorral,vaniliáscukorral,keményítővel,és1dltejjelsimárakeverjük,és a forrásbanlévőtejhezadjuk,felfőzzük.Belekeverjük a vajat,mazsolát,kihűtjük.
Kettévettem a tésztát,mert könnyebben nyújtottam,kb5-6mm vastag téglalapra.Ízlés szerint akkora négyzetekre vágjuk,amilyen batyukat szeretnénk,én kb8x8-ra.A töltelékből a négyzetek közepére halmozunk 1 kanálnyit,majd a csücsköket összecsippentjük.
A töltelék hozzávalói közt nem szerepel sem a keményítő sem a vaj.
0/10 Horváth Ágnes 2013 november 24
Bocs,nem láttam végig a hozzávalókat.
Hirdetések
Ittmegtanulfőzni. Sütésitudományát, ötletétörökítse meg, helyezze el receptjeit. Receptmelléfotó. Vegyenrésztfolyamatoshavinyereménysorsoláson!
Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.