A tésztához: 60 dkg liszt, 1 kocka élesztő, 4 dl tej, 1 teáskanál kristálycukor, 2 evőkanál porcukor, 1 egész tojás, 10 dkg olvasztott margarin, pici só.
A töltelékhez: 8 dl tej, 6 evőkanál kristálycukor, 2 csomag vaníliás pudingpor, 1 kis pohár tejföl ( 20 %-os).
1.) A 8 dl tejben 6 evőkanál cukorral felfőzzük a 2 csomag vaníliás pudingport és a tűzről levéve, még forrón belekeverjük a kis pohár tejfölt, majd hűlni hagyjuk.
2.) 1 dl langyos tejben az 1 teáskanál kristálycukorral felfuttatjuk az élesztőt.
3.) A liszt közepén kis mélyedésbe öntjük a felfutott élesztőt, adunk hozzá 2 evőkanál porcukrot, a pici sót, majd 3 dl tejjel jól összedolgozzuk.
4.) Adunk a tésztánkhoz 1 egész tojást és 10 dkg olvasztott margarint, majd ezekkel is jól kidolgozzuk és kétszeresére kelesztjük.
5.) A kétszeresére kelt tésztánkat ( az egész nagy cipót egyszerre ) gyúródeszkán, állandó lisztezéssel, kinyújtjuk. Ha jól dolgoztunk, gyönyörű könnyű, hólyagos a tésztánk és a gyúródeszka egész felületére kinyújtható.
6.) A pudingkrémet egy krémkaparóval rákenjük a kinyújtott tésztára, késsel két részre vágjuk majd felcsavarjuk 2 tekercsbe.( A gyúródeszka keskenyebb oldalától csavarjuk befelé a tésztát, így végül a deszka közepén lesz 2 tekercsünk.)
7.) Szeletekre vágva sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és előmelegített sütőben sütjük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!