60dkg liszt
1tojás,
2tojássárgája
3dl langyos tej
3evk.cukor
6 dkg puha vaj,
3dkg friss élesztő
Vaniliáskrémhez:
3dl tej,
1csm vanilia puding
két evkanál cukor
1csm vanilincukor
5dkg puha vaj
a két tojás megmaradt fehérje,habnak felverve
Mázhoz:
4 evkanál kristálycukor,1 evkanál fahéj,4 dkg olvasztott vaj
A tészta száraz hozzávalóit tálbaöntöm beleütöm a tojásokat az élesztöt a cukros langyos tejben felfuttatom majd a szárazanyagokhoz adom és bedagasztom a puha vajjal,hogy lágy tésztát kapjak.45 perc alatt megkelesztem.Deszkára borítom,elfelezem és 7-7 gombocot készítek a tésztákból.A gömböket lisztezett deszkán egyenként kisodrom,3/4 részéig derelyevágóval bevagdosom és a krémet a másik felére teszem ./1 teáskanálnyit/A krém felől feltekerem a képen látható módon.Zsírozott tepsire rakom és pihentetem 40-45 percet.170fokos előmelegített sütőben szép aranyszínűre sütöm.Melegen megkenem olvasztott vajjal és belehempergetem a fahéjas cukorba.Ne tegyük egymásra mig ki nem hűlnek.
Krém:A pudingot a szokásos módon megfözzük és mikor langyos hozzáadjuk a puha vajat és a cukrokat és kézi habverővel simára keverjük.A tojások habját felverjük és hozzáadom a krémhez.
A recept Limara pékségéből való!!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!