Hozzávalók a tésztához:
- 6 db házi tojás
- 1 db sárgarépa
- 10 dkg pirított dió
- 1 kávéskanál természetes szódabikarbóna
- 5 dkg nádcukor cukor/ nyírfacukor
- 6 evőkanál tönköly fehér liszt
- bio vanília
Krém hozzávalók:
- 1 liter tej
- 25 dkg vaj
- 10 dkg nádcukor/nyírfa cukor
- kurkuma vagy 2 tojás sárgája
- 2 db bio citrom héja és leve
- bio vanília
- 4 evőkanál tönköly fehér liszt
Elkészítése a tésztának:
- a tojások sárgáját-fehérjét külön-külön verjük fel. A sárgájába teszünk 3 evőkanál nádcukrot.
- a répát lereszeljük és a pirított diót durvára összedaraboljuk, majd összekeverjük a liszttel és a szódabikarbónával
- a sárgájába óvatosan belekeverjük a sárgarépás keveréket, majd a felvert tojások fehérjét
- három lapot sütünk
Elkészítése a krémnek:
- a tejet, cukrot, citrom héját, kurkumát feltesszük főzni
- majd belekeverjük a lisztet-csomó mentesre
- felfőzzük, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a citrom levét és a vajat
- kihűtjük
Összeállítás:
- Egyszerűen a lapok közé krémet töltünk, és a hűtőben hagyjuk összeérni az ízeket!
Jó Étvágyat!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!