A tésztához:
4tojás
10 dkg porcukor
1 vaníliáscukor
2 csokipuding por
Krém:
75 dkg túró
1citrom reszelt héja
1 vaníliáscukor
25 dkg mascarpone
15 dkg orcukor
Főtt krém:
7dl tej
2vaníliás pudingpor
2 tojás
13dkg vaj
A díszítéshez: eperöntet, eper.
A tojássárgájátkikeverjük a porcukor felével,hozzáadjuk a vaníliáscukrot majd a pudingporokat.A porcukor másik felével felverjük a tojásfehérjét, hozzáadjuk a pudingporos részhez, bélelt tortaformában megsütjük.
Krém: a túrót a többi hozzávalóval alaposan eldolgozzuk-robotgéppel, majd rákenjük a tortalapra.
Főtt krém:a tejből kiveszünk 1 dl-t, azzal elkeverjük a pudingport.A megmaradt tejből, ha már meleg, 1dl-t elveszünk, egy kis edényben elkeverjük a tojássárgájával.A tojások fehérjét felverjük.A felforrt tejbe beleöntjük a pudingos elegyet, majd a tejes tojássárgáját, felfőzzük, hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét, hűtjük.Amikor kihűlt, elkeverjük a margarinnal.Hozzáadunk 1,5 dl tejszínhabot.A tortalapra rátesszük a vaníliakrémet, annak a tetejére a túrós krémet, arra a felvert tejszínt, kanállal benyomlkodjuk, meglocsoljuk eperöntettel, díszítjük eperrel.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!