· 1 csomag réteslap
· 30 dkg finommetélt
· 50 dkg félzsíros tehéntúró
· 4 db tojás
· 10 dkg Rama margarin
· 20 dkg porcukor
· 3 dkg mazsola
· 5 dltejföl
· 1 csomag vaníliás cukor
· reszelt citromhéj
Az áttört túrót elkeverem a tojások sárgájával, a vaníliás cukorral, a porcukor háromnegyedével, a tejföllel, a reszelt citromhéjjal és a megmosott mazsolával. Hozzáadom a kifőzött, leszűrt finommetéltet.
A tojások fehérjét kemény habbá verem, és óvatos keverés mellett ezt is hozzáadom a masszához.
Egy magas szélű tepsit kikenek olvasztott margarinnal, kibélelem az egyik réteg réteslappal.
Elterítem benne a tölteléket, majd lefedem a réteslap maradékával.
A tetejét megkenem margarinnal, és mérsékelt tűzön pirosra sütöm.
Nagy kockákra vágva, a maradék porcukorral megszórva tálalom.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!