40 dkg csirkemell
1 fej vöröshagyma
25 dkg sárgarépa
25 dkg gyökér
1 csokor tárkony
kapor
citromkarika
tejföl
10 dkg tehéntúró
1 tojás
20 dkg liszt
zsemlemorzsa
só
bors
majoranna
A finomra vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a tisztított és kockára vágott vegyes zöldséget, a kockára vágott csirkemellet. Ezeket félig puhára pároljuk. Sóval, törött borssal, egész kevés majoránnával ízesítjük, majd megszórjuk 2 evőkanál liszttel és feleresztjük 1,2 l vízzel. Beleteszünk 1 csokor apróra vágott tárkonyt és átforraljuk.
10 dkg áttört tehéntúrót összekeverünk 1 tojással, 10 dkg liszttel, sóval, finomra vágott kaporral és annyi zsemlemorzsával, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk, jól összegyúrjuk. Kis gombócokat formázunk, és a forrásban lévő levesben befőzzük. Tejföllel felengedjük és össze forraljuk
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!