- 3-4 evőkanál bio zabpehely
- hajdina liszt
- 1 db vöröshagyma,
- 2 gerezd fokhagyma,
- víz,
- őrölt pirospaprika,
- olíva olaj,
- só, bors
olaj a sütéshez
Tálaláskor: jégsaláta, paradicsom, uborka
Ketchup: bio sűrített paradicsom, bio almaecet, gyümölcscukor, só, bors, víz
- a zabpelyhet vízbe beáztatjuk, hogy ellepje. Hagyjuk kb. 20 percet állni.
- a vöröshagymát olíva olajon megpirítjuk és hozzáadjuk az őrölt pirospaprikát,
- összekeverjük a vöröshagymás-paprikás mártást a zabpehellyel és a maradék fűszerrel, majd annyi hajdina lisztet adunk hozzá, hogy formázhatóvá váljon.
- olajban kisütjük
Ketchup: a sűrített paradicsomot felhígítjuk vízzel, öntünk hozzá egy kis almaecetet, sót, borsot, gyümölcscukrot és már készen is van. :-)
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!