Finom..
fél üveg nagozott meggybefőtt (levével együtt)
fél üveg magozott szilvabefőtt (levével együtt)
1 egész alma
1 evőkanál kristálycukor
1 evőkanál liszt
1,5 dl tej
1 mokkáskanál őrölt fahéj
1 csomag vaníliás cukor
4 dl víz
Úgy készítettem, hogy fél üveg meggybefőttet, fél üveg szilvabefőttet beleöntöttem egy
lábosba, + 1 egész almát meghámoztam, apró kockákra vágtam, s azt is beleraktam, majd
még kb. 2-3 dl vizet öntöttem hozzá.
Raktam bele 1 evőkanál kristálycukrot, 1 mokkáskanál
őrölt fahéjat, 1 csomag vaníliás cukrot, s felforraltam.
Amíg felforrt, addig egy bögrébe raktam 1 lapos evőkanál lisztet, 1 és fél dl tejet,
majd villával jól összekevertem.
A felforrt levest félrehúztam, s teaszűrőn beleöntöttem ezt a lisztes-tejes
habarást, s megkevertem, majd visszaraktam a gázra, s kb. 8 percig forraltam - kevergettem,
nehogy leégjen, s hogy csomómentes legyen - majd elzártam alatta a gázt, s készen is van
a vegyes gyümölcsleves.
De lehet bármilyen gyümölccsel elkészíteni.
Nyáron szoktam friss őszibarackkal, vagy akármilyen befőttből el lehet készíteni.
Szoktam tenni bele néha 1 egész banánt is karikára vágva, de akár kiwivel is nagyon finom.
Finom..
Nyáron én is gyakran főzök gyümölcslevest.
Kedvencünk. Mi jó hidegen szeretjük
Imádom, főleg nyáron
Férjem kedvence, jó hidegen..
Mi is szeretjük a hideg gyümölcslevest.
Mi is szeretjük.
Finom. Én is hasonlóan készítem a gyümölcslevest
Fincsi.
Finom. Én is nagyon szeretem, akár télen és nyáron is.
Én is így szeretem.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!