Víz
Só
Ecet
Cukor
Koriander,mustármag
Tetszés szerinti zöldségek lehetnek!
Én uborkát
Sárgarépát
Apró hagymát raktam
szalicil
A zöldségeket megtisztítom és tetszőlegesen aprítom.
Én az uborkát és a répát karikáztam,az apró hagymát ha nagyobb félbe vágtam,az apraját egyben hagytam.
Felraktam főni pár liter vizet,csak úgy szemre,mert a fölösleg kimehet.
Tegyünk bele sót,annyit,amitől kicsit sósnak érezzük,mert a zöldség felveszi.
Mikor felforrt,elzárjuk és lefedve tartjuk.Közben az üvegekbe rétegezve berakjuk a zöldségeket.
Ezután ráöntjük a forró sós vizet (apránként,hogy szét ne csattanjon az üveg),majd hagyjuk hülni kicsit.
A maradék vizet kiöntjük.Mikor kihült annyira,hogy már elbírja a kezünk(ez olyan 10 perc) visszaöntjük a fazékba a vizet és ízlés szerint teszünk bele cukrot.
Beletesszük a koriandert és a mustármagot,üvegenként 1-1 teáskanálnyit(ha 7 dl-es az üveg).
A képen még nem látszik,hogy lenne benne füszer,mert csak azután döntöttem el,hogy kell bele,miután megkóstoltam a kész savanyúságot,nekem hiányzott bele az íze.
A vizet újra felforraljuk,és a végén tesszük hozzá az ecetet és a szalicilt(én 6 üveghez tettem 1 mokkáskanállal) és visszaöntjük az üvegekbe.
Lezárjuk és száraz dunsztba tesszük,amíg teljesen kihül.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!