Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 1 pohár joghurt vagy tejföl
- 2 teáskanál ( kacsa)zsír ( elhagyható)
- 2 tojás sárgája
- 2 teáskanál só
- 1 lapos mokkáskanál sütőpor
Tetejére:
- tojás ( kimaradt fehérje)
- 15-20 dkg sajt reszelve
Elkészítés:
1. Az összes hozzávalót keverőtálban összekevertem.
2. Lisztezett deszkán vékonyra ( 3 mm) kinyújtottam.
3. A tetejét megkentem tojással, majd megszórtam bőven sajttal, amit egy picit rálapigattam a végén a tésztára, hogy ne potyogjon le.
4. Derelyevágóval vékony csíkokat metszettem. ( Babrásnak tűnt az elején.)
5. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztattam a rudakat, egy kis helyet hagyva köztük, mert egy picit megdagadnak.
6. Előmelegített sütőben, 180-190 fokon, alsó- felső fokozaton kb. 15 percig sütöttem.
Finom, ropogós lett a végeredmény!!!!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!