A tojásokat keményre főzzük. A tetejüket levágjuk, a sárgáját kivesszük. Ezt kikeverjük kevés petrezselyemzölddel, sóval, pirospaprikával, őrölt borssal, esetleg ételízesítővel, tejföllel. Annyira, hogy ne legyen folyós, habzsákkal kinyomható legyen.
Elkészítjük a franciasalátát. Legegyszerűbb, ha keverék, fagyasztott salátát használunk, de saját magunk is csinálhatjuk, főtt sárgarépa, főtt zöldborsó, alma, csemegeuborka keverékéből, tejföllel, sóval, borssal, mustárral fűszerezve.
A tojásokba nyomva a kikavart sárgáját, a levágott tojásfehérjét rátéve kalapként, sárgarépából megformáljuk a csibék csőrét, borsszemből a szemét, majd a tálba terített franciasaláta alapra ültetjük őket.
Kitűnő vendégváró gyerekzsúrra, szülinapra, névnapra.