Tésztája:
1 tojás
15 dkg vaj
kb. 15-20 dkg liszt
1 nagy csipet só
Tölteléke:
2-3 szál póréhagyma
3-4 szelet füstölt vagy sima csibesonka
1 vöröshagyma
1 evőkanál vaj
4 tojás
1-1,5 dl tejszín
30 dkg sajt (p.l.: Ementáli, Eidami)
1 evőkanál tárkony
1 dl fehérbor
só
őrölt bors
A fűszerek Toldi Fűszer termékek
Összegyúrjuk a tésztát annyi liszttel, amennyit felvesz, majd a vajazott-lisztezett, csatos tortaforma aljába nyomkodjuk.
Én most őzgerinc formában sütöttem, ezért fele adagot használtam fel mindenből!
1 evőkanál vajat serpenyőben felolvasztunk, rádobjuk a felkarikázott hagymákat, ha megdinsztelődött, akkor a kockákra vágott sonkát, tárkonyt, ráöntjük a kevés bort, sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt kis lángon, k.b. 15 perc alatt puhára pároljuk.
Ha megpuhult, lehúzzuk a tűzről.
Egy edényben összekeverjük a tejszínt a tojásokkal és a durván lereszelt sajt háromnegyedével, ezt a masszát óvatosan a hagymához keverjük, majd a tortaformába (a tésztára) öntjük.
A tetejére szórjuk a maradék sajtot, és mehet a 180 fokra előmelegített sütőbe, k.b. 35-40 percre.
Ha kész (a sajt elolvadt és szépen aranybarnára sült), kivesszük és hagyjuk kicsit kihűlni (ha forrón vágjuk fel, széteshet). Jó étvágyat!:)
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!