A veséket kettévágjuk, forró vízbe tesszük 4-5 percre abálni, majd hideg vízbe tesszük, a közepén lévő részt teljesen kivágjuk, inkább többet, mint maradjon valami, mert akkor kellemetlen íze lehet.
Ha kész, fél centis csíkokra vágjuk, a hagymákat megtisztítjuk, 4 részre vágjuk és a forró zsírba aprítjuk.
Amikor megpirult, megszórjuk a fűszerpaprikával, kevés vizet öntünk alá, beletesszük a felaprított vesét, sózzuk hozzáadjuk a zöldpaprikát, paradicsomot és lefedve dinszteljük, kb. 20-25 perc, ez függ attól is, hogy milyen öreg volt a sertés.
Amíg készül a vese, a velőt hideg vízbe tesszük, a hártyáit leszedjük, az esetleges csont maszatoktól is letakarítjuk, 3-4 részre vágjuk és, ha a vese már majdnem kész, akkor hozzáadjuk, lefedve tovább dinszteljük egy-két alkalommal megkeverjük, 10 perc után ráöntjük a felvert sózott tojást, kicsit összepirítjuk és forrón, friss kenyérrel tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!
régi családi recept