Még ilyet nem ettem. Biztos finom.
30 dkg vese
30 dkg velő
0,5 kg húsos-csont
1 db zöldség
1 darab vöröshagyma
1 lapos teáskanál só
2 db babérlevél
kevés étolaj, vagy zsír
1 evőkanál finomliszt
2 dl tejföl
1 mokkáskanál fűszerpaprika
1-2 evőkanál 10 %-os ecet (ízlés szerint)
A húsos csontból a vegyes zöldséggel, 1 darab vöröshagymával, sóval, borssal és a babér-
levéllel levest főztem, (kb. 1 óráig főztem) azután leszűrtem.
A leszűrt levet újra feltettem forrni.
A csontról leszedtem a puhára főtt húst és beletettem a forró lébe.
Amíg az alaplé fő, a vesét külső hártyáitól megtisztítottam, a belsejét is kivágtam, s apró
szeletekre összevágtam.
Majd beleraktam a leszűrt lébe, s kb. 40 percig főztem. Utána
beleraktam az előzőleg megabált velőt is, aminek levettem a hártyáját, majd kockákra
vágtam és összeforraltam.
Ezután elkészítettem a rántást, rászórtam a pirospaprikát és
berántottam vele a levest.
A kész levesbe kevertem még 2 dl tejfölt és 1-2 evőkanál ecetet, s még 5 percet forraltam.
Még ilyet nem ettem. Biztos finom.
szeretem
finom
finom
szeretem
kedvenc
jó
de régen ettem ilyet, pedig nagyon szeretem.
Finom
Finom. Valamikor disznóvágáskor ettünk ilyet.
finom, szeretem.
Régen disznóvágáskor mi is mindig főztük ilyen levest. Szerettük.
Én is szeretem
Szeretem
De finom. Kb. 20 éve nem ettem ilyet.
Szeretjük. Disznóvágáskor mindig főztünk ilyet.
Nagyon finom! Régen mindig főztünk disznóvágáskor... De már el is felejtettem.
Régi szép emlék
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!